Gyakran Ismételt Kérdések

Információk a megrendelésről

Hogyan tudok tájékozódni az árakról az oldalon?

Minden termékünk ára szerepel a honlapunkon. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy azok csak tájékoztató jellegűek; azok pontos meghatározása függ a termék aktuális elértőségétől. Konkrét ajánlatért keresse az ügyfélkapcsolatunkat!

Megtekinthetők-e a termékek?

Összetett, nagy eszközigényű rendezvények esetén telephelyünkön található raktárunkban be tudjuk mutatni rendelkezésre álló eszközeinket  és a szóba jöhető alternatívákat. Ilyen típusú igény esetén kérjük egyeztessen látogatási időpontot ügyfélkapcsolatunkkal.

Hogyan adhatok le rendelést?

Eszközbérlési igényét honlapunkon vagy emailben jelezheti felénk. Ajánlatkérésére ügyfélkapcsolatunk - felmerülő kérdés esetén felveszi önnel a kapcsolat az igények tisztázása érdekében és - pontos kalkulációt készít ajánlatadás formájában. Ügyfélkapcsolatunk munkanapokon 9 és 17 óra között áll rendelkezésére.

Honnan tudhatom meg, hogy a rendelésemet visszaigazolták?

Igényjelzésére ügyfélkapcsolatunk árajánlatot készít, amelynek elfogádását írásban kell visszaigazolnia. Elfogadás előtt az ajánlatot az igények esetleges változása esetén annyiszor módosítjuk, ahányszor csak szükséges.  Elfogadás esetén a lemondási feltételekről az árajánlat melléklete ad részletes tájékoztatást. Új partneri  kapcsolat esetén előleg befizetése szükséges, a fennmaradó összeg a rendezvényt követő 8. napon esedékes.

Megrendeléskor pontosan tudnom kell az összes lehetséges paramétert?

Minél korábban tudunk tisztázni minden felmerülő igényt, annál kedvezőbb áron tudjuk biztosítani az eszközöket. Az esetleges változtatásokat a kiszállítást megelőző napig tudunk befogadni , de ezen bérleti kiegészítések díjazása eltérhet az árajánalatban szereplő összegektől. A lemondási feltételekről az árajánlat melléklete ad részletes tájékoztatást.

Van minimális rendelési mennyiség?

Nincs. A rendelési mennyiség azonban jelentősen befolyásolja a raktári kiadás/szállítás vagy az installálási díjakat.

Olyan termékre van szükségem, amit nem találok a honlapon.

Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot, ha olyasmit keres, ami jelenleg nem szerepel weboldalunkon. Munkatársaink ellenőrzik, hogy partnereinken keresztül be tudjuk-e szerezni a kívánt terméket. Kreatív osztályunk pedig a legkülönlegesebb elképzeléseket is valóra váltja. Egyedi kérések esetén foglalási garanciát kérhetünk a teljesítés biztosításához.

Hogyan alakulnak a bérleti díjak többnapos rendezvények esetén?

Termékeinket napi bérleti áron szolgáltatjuk. Egyedi esetekben, tartós bérlet esetén, ügyfélkapcsolatunk kedvezményeket biztosíthatnak.

Szállítás és átvétel

Hogyan néz ki a szállítási és az átvételi folyamat?

Alacsony darabszámú, szerelési vagy üzembe helyezési szaktudást nem igénylő termékek megrendelése esetén akár raktári kiadásra is van lehetőség. Összetett projektek esetén szakértői csapatunk installálja a megrendelt eszközöket a rendezvény helyszínén. Ennek díjazását az árajanlat részletesen tartalmazza.

Lehetőség van-e munkaerőkölcsönzésre?

Munkaügyi szolgáltatástok nem áll módunkban biztosítani. Csapatunk kizárólag rendezvénytechnikai, szállítási és kivitelezési munkákban állnak rendelkezésére.

Pénzügyi információk

Mik a fizetési feltételek?

Új partneri kapcsolat esetén 5o %  előleget kérünk, hogy az árajánlatot foglalássá alakítsuk. A végső egyenleg a rendezvényt követő 8. napon esedékes. A kiegyenlítés kizárólag banki utalással lehetséges.

Mik a lemondás feltételei?

Speciálisan beszerzett termékeket nem tartalmazó megrendeléseket a szállítási dátumot megelőző hét (7) napig törölheti a teljes visszatérítés érdekében. A szállítási dátumot megelőző négy-hat (4-6) napon belüli lemondás vagy bérleti rendelés csökkentése 5o % visszatérítés mellett tehető meg. A szállítási dátumot megelőző egy-három (1-3) napon belüli lemondás vagy bérleti rendelés csökkentése esetén 25 % visszatérítést biztosítunk. A speciális beszerzési termékeket tartalmazó megrendelésekben a speciális termékekekhez kapcsolódó díj nem visszatéríthető.

Mi történik, ha megsérül vagy tönkremegy a bérelt termék?

A nem megfelelő, gondos használatból eredő károkat, az eszközök elvesztését vagy ellopását a pótlási árakon térítetjük meg.

Mikor van szükség helyszínbejárásra?

Nagyobb volumenű és eszközszámú rendezvények, speciális helyszínek esetén szükség lehet a pontos árajánlat adásához egy előzetes helyszínbejárásra, amely során szakértő kollégáinkkal végig vehetik a igényeiket.